AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Waterbehandeling

Filterinstallatie

De filterinstallatie van een zwembadinstallatie is zowat het hart van uw zwembad. De keuze van uw pomptype en de juiste filter zorgen voor een perfect helder zwembadwater. Zo moet het zwembadwater beste 3 tot 5 keer per dag gefilterd worden. Ook de snelheid van het zwembadwater waarmee het door de filter stroomt heeft invloed op de waterkwaliteit. Alsook het type filtermateriaal is van belang. Wij werken met de zeer betrouwbare zelfaanzuigende pompen en meestal met half - of hoogbed filter met multi layer zandfilterbed.

pH & Redox (chloor) regeling

De zwembadwaterbehandeling die wij gebruiken meet en regelt pH waarde (zuurtegraad) en de Redox waarde (chloor). Deze techniek wordt ook gebruikt in publieke zwembad installaties (meting van chloor i.p.v. redox) omdat het de beste ontsmettende kracht heeft en het eenvoudigst is om te meten.

In private zwembaden kan de chloorwaarde, gezien de zeer geringe belasting zeer laag ingesteld worden. Zo zal u amper chloor ruiken  en steeds kunnen genieten van kraakhelder en perfect ontsmet zwembadwater.

Wateranalyse

De zakvoerde van de firma Aquatechno bvba is chemist van opleiding. De waterchemie van een zwembad heeft voor ons geen geheimen! Bij onze service interventies word de waterkwaliteit nauwlettend gecontroleerd. Ook de afstelling van het automatisch waterbehandeling systeem, het ijken van de sondes en de afstelling van de ingestelde pH waarde en Redox waarde nemen we voor onze rekening.

Partners

Iwaki doseerpompen Voor de waterbehandeling van onze zwembaden kozen we IWAKI als partner voor de doseerpomptechniek. De doseerpompen van IWAKI zijn reeds jaar en dag DE referentie in de publieke zwembad sector.

 

Hanna meetinstrumentenHanna is de grootste Europese producent van meetsondes en allerhande meet instrumenten voor een professionele zwembad wateranalyse. We zijn ook ERKEND HANNA DEALER voor de regio Waregem.