AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

PE kunststof zwembad

PE kunststof zwembad kuip

Onze PE zwembaden worden in een fabriek in de Benelux gemaakt in een fabriekshal, op maat en onder gecontroleerde omstandigheden. Rond het zwembad vullen wij de gegraven kuil aan met stabilisé. Dit zorgt voor een solide geheel en een snelle en betrouwbare constructie. Op onze zwembadkuip in kunststof is 20 jaar garantie.

Het voordeel van maatwerk HDPE zwembad.

  • De kunststof monoblokken zijn te krijgen in 4 tal verschillende kleuren
  • De lasnaden zijn quasi niet zichtbaar en opgeschuurd in tegenstelling tot bv een PVC liner
  • Het zwembad uit kunststof is zeer modern, niet conisch en met rechte hoeken
  • Onze Polyethyleen zwembaden hebben een zeer hoge waterlijn door het werken met zogenaamde OVERFLOW skimmers
  • Het gladde materiaal is zeer resistent tegen bacteriën

VRAAG UW OFFERTE VOOR EEN KUNSTSTOF ZWEMBAD

LEES ER ALLES OVER IN ONZE BLOG :

Voordelen van een kunststof zwembad

Doordat dit type van zwembaden gebouwd wordt in een fabriek zijn er zeer goede bouwomstandigheden. Geen regen, vuil, stof, koude, ... Dit zorgt voor een zeer proper en betrouwbaar vervaardigd zwembadkuip. Deze baden zijn zeer strak en modern, zeer ligt en heel snel geplaatst. De grootste voordelen zijn een betrouwbare bouwprocedure een snelle plaatsing en een lagere prijs dan bv een gegoten beton zwembad.

PE Kunststof zwembad - bekijk hoe we ze bouwen STAP voor STAP :

Nadelen van een kunststof PE monoblok zwembad

Een nadeel van een PE kunststof monoblok is de beperkte breedte van 3.8m. Deze baden worden met speciaal transport ter plaatse gebracht met de vrachtwagen. Daardoor is de breedte van het zwembad beperkt tot 3.8m.

Een ander nadeel is misschien de elasticiteit. Enerzijds zorgt PE (polyethyleen) voor een stevige betrouwbare en onbreekbare lasnaad. Anderzijds zorgt de zachtheid van het materiaal voor een krasgevoeliger materiaal. Het is dus oppassen met scherpe voorwerpen in het zwembad. Krassen kunnen wel uit het materiaal gepolierd worden en dus worden verwijderd.

--> U twijfelt? Al eens gedacht aan een BIO ZWEMBAD?

* Wat is elasticiteit?

Rolluiknis in de muur of onder een plage.

Onze rolluiken worden in onze kunststof monoblokken "verstopt" in een nis achteraan in het bad, onder een plage of achter het zwembad. Er zijn verschillende mogelijkheden. Door op deze manier te werken hebben de baden steeds een zeer hoge waterlijn en is het steeds een esthetisch mooie oplossing. De plage of de nis wordt afgewerkt met dezelfde kunststof HDPE platen.

Alternatief voor een zwembad in kunststof

Er zijn alternatieven. Het meest geplaatste alternatief is een monoblok zwembad in PP (polypropyleen), een polyester monoblock zwembad of een RVS zwembad. Alle types zwembaden hebben hun specifieke voor en nadelen. Een gemeenschappelijk voordeel is de snelheid waarmee deze baden kunnen worden gebouwd.

Een ander alternatief die wij ook bouwen is een BETONNEN ZWEMBAD , een RVS ZWEMBAD of de meest ecologisch verantwoorde keuze een BIO ZWEMBAD.

Beton zwembaden - hoe we ze bouwen stap voor stap :

Wat kost een kunststofbad?

Voor een kunststof zwembad uit 1 stuk van bv 9 x 3.5 x 1.5m diep rekent u best op een prijs vanaf 40000€ excl. BTW.

LEESTIP : Wat kost een zwembad - UPDATE 2020