AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Bio zwembad

3 Kern eigenschappen van een bio zwembad

1. Superieure filtratie

Een biologisch zwembad wordt uitgerust met een halfhoogbed filter. Dit is een filter met een hoger zandbedhoogte = meer zand of glas filtermateriaal. In publieke zwembaden is een minimale zandbedhoogte van 1m verplicht. In particuliere zwembaden is 50cm courant.

Deze zandfilter rusten wij uit met AFM geactiveerd filterglas voor een betere fysische filtratie. De circulatie tijd is minder dan 4h (volume / 4, bv 50m³/4 = 12.5m³/h).

Voor de filter doseren wij flocculant, dit product klit de opgeloste vuil deeltjes samen tot een grotere vlok om deze beter te opvangen met de zandfilter. Zo zorgen we dat bacteriën of algen geen kans hebben om te ontwikkelen door het wegnemen van hun voedselbron.

Een biopool rusten wij uit met een zeer goed berekende circulatie en hydrauliek. Een betere circulatie = betere verdeling van de producten = kristalhelder en zuiver zwembadwater.

LEESTIP : Kristal helder zwembad water

2. Waterbehandeling met hydrolyse

Het zwembad waterbehandeling systeem die wij installeren bij onze bio baden is volgens het DA-GEN Hydrolyse proces. Hydrolyse splits de watermoleculen in het zwembad. U moet dus geen chloor doseren. De vrije chemische radicalen zorgen voor een superieure ontsmetting. Het DA-GEN (Dryden Aqua Generator) werkt met een pH sturing, een RX redox meting, geleidbaarheid en turbiditeit meting (troebelheid/helderheid van het water).

In combinatie met de hydrolyse van het zwembadwater wordt er ook flocculant gedoseerd. Zo worden oa fosfaten weggenomen, de voedselbron van algen. Met een uitermate lage chloor depot zorgen we voor een buffer ontsmetting. (concentratie vergelijkbaar met drinkwater)

Download hier de folder : Daisy +

3. Energiezuinige zwembad

Ons biobad is uitgerust met een frequentiegestuurde zwembadpomp met verschillende snelheden. Deze werkt niet alleen veel stiller maar zal gedurende een langere periode aan een lager verbruik het zwembadwater circuleren. Dit zorgt voor een veel lager verbruik en een constantere waterkwaliteit.

De verwarming voor het zwembadwater is een INVERTER warmtepomp. (hier meer er over : de strafste nieuwe zwembad warmtepompen ) Deze warmtepompen hebben een COP warde tot 16,5 en zijn uitermate zuinig, stil en efficiënt.

Ons meest ecologisch verantwoord zwembad is uitgerust met PC  solar anti alg  lamellen. Deze zonne capterende lamellen zorgen voor extra opwarming van het zwembadwater en komen zo het energieverbruik ten goede.

Bekijk hieronder het filmpje met de uitleg over het Daisy + systeem:

Zwemvijver of biopool wat is het verschil?

U kan het DA-GEN waterbehandeling systeem ook gebruiken in zwemvijvers. Het is niet schadelijk voor vissen of andere biologische wezens. Toch is er een fundamenteel verschil tussen een zwemvijver en een bio zwembad.

Een zwemvijver is meestal uitgerust met een lava filter en planten. Een biozwembad niet. Ons biologisch zwembad wordt gefilterd met een AFM glas filter.

Bijkomend zijn onze biopools uitgerust met een solar rolluik en een INVERTER warmtepomp zeer energie efficiënt. Een zwemvijver daarentegen is zelden afgedekt met een rolluik en meestal ook niet verwarmd.

Ook qua kleur heb je met ons PE kunststof biozwembad meer keuze! Een zwemvijver is meestal zwart.

TWIJFELT U TUSSEN EEN ZWEMVIJVER EN EEN BIO ZWEMBAD? VRAAG HIER EEN OFFERTE.

LEESTIP : Bio zwembad - zwemmen in drinkwater

Voordelen van een ecologisch zwembad

  • Onze PE kunststof bio zwembaden zijn zeer snel geplaatst
  • Meest ecologisch verantwoorde keuze
  • Zeer lage operationele kost
  • Chloorvrij zwembad
  • APP sturing en opvolging met de smartphone of tablet 7/7 - 24/24
  • Kristalhelder en gezond zwembadwater van drinkwaterkwaliteit
  • Het DA-GEN systeem is naast een waterbehandeling ook een volledig zwembad management systeem

VRAAG UW OFFERTE VOOR EEN BIO ZWEMBAD

Nadelen aan een biobad?

De doorgedreven filtertechniek zorgen voor een hogere investering wat betreft de technieken. Het natuurlijk zwembad principe vraagt voor gebruikers meer kennis van zaken om de zwembadwaterbehandeling beter te kunnen opvolgen.

Alternatieve zwembaden

Wij kunnen u 3 verschillende alternatieven aanbieden met een automatische zwembad waterbehandeling:

Wat kost een bio zwembad?

Voor een chloorvrij eco zwembad van 9 x  3.5 x 1.5 rekent u best op een prijs vanaf 47500€ excl. BTW

VRAAG HIER UW OFFERTE VOOR EEN BIOPOOL

 

LEESTIP : Wat kost een zwembad - UPDATE 2020