AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Betonnen zwembad

Waterdichte betonnen zwembad kuip

Onze zwembaden worden in 30cm waterdichte beton gegoten op maat van de klant. Hiervoor wordt een speciaal betonmengsel (C30-37 BENORM) gebruikt, gekeurd en met waterdicht garantie.  Er is een dubbele waterkering en verankering van de muur aan de vloer. De beton is gewapend met 8mm ijzers of 10mm ijzers als het een groter zwembad betreft.

Hoe kan u een beton zwembad afwerken?

  • --> Beton zwembad met mozaïek
  • --> Een gelaste PVC liner (ALKORPLAN)
  • --> Keramische tegels
  • --> Polyester
  • --> Spuit coating

 

LEES ER ALLES OVER IN ONZE BLOG :

Voordelen van een betonnen zwembad

Door de constructie van het zwembad zijn er heel wat voordelen. De kuip is waterdicht, de muren zijn perfect egaal, het zwembad kan volledig op maat gemaakt worden, de inbouwdelen zijn ingegoten en er is dus geen risico op lekken.

Een betonnen gegoten zwembad is onverwoestbaar.

Beton zwembaden - hoe we ze bouwen stap voor stap :

VRAAG UW OFFERTE VOOR EEN BETON ZWEMBAD

Nadelen van een betonbad

Betonnen zwembaden die ter plaatse gestort worden nemen meer tijd in beslag en arbeidsintensiever om te bouwen. Over het algemeen is er ook meer beschadiging aan de tuin en u moet de put groter maken om rond het zwembad in beton te kunnen werken bij de bouw er van. Deze aarde moet ook afgevoerd worden dus ook dat is iets duurder.

--> U twijfelt? Al eens gedacht aan een BIO ZWEMBAD?

LEESTIP : Bio Zwembad - zwemmen in drinkwater

Rolluiknis weggewerkt in de muur

We gieten in de muur van onze betonnen zwembadkuip een nis. Hierin wordt het rolluik "verstopt". Dit zorgt voor een zeer eenvoudige installatie, een zeer hoge waterlijn en een esthetisch perfect afgewerkt geheel. Het rolluik kan ook weggewerkt worden onder een "plage" of in de "bodem". Verschillende opties zijn mogelijk, naargelang uw wensen en de specifieke situatie.

Alternatief voor een zwembad in beton

Er zijn alternatieven. Het meest geplaatste alternatief is een zwembad met blokken in PS (poyltyreen) of betonblokken. Deze worden gestapeld, voorzien van bewapening en opgegoten met beton. Dit is iets minder stevig en ook niet waterdicht dus kan enkel met PVC alkorplan afgewerkt worden. Ook Prefab panelen worden soms gebruikt als alternatief maar ook deze zwembaden zijn niet volledig waterdicht en moeten voorzien worden van een ringbalk.

Een ander alternatief die wij ook bouwen zijn de PE kunststof monobloc zwembaden.

PE Kunststof zwembad - bekijk hoe we ze bouwen STAP voor STAP :

Wat kost een bouwkundig zwembad in beton?

Voor een volstort betonnen zwembad van 9 x 3.5 x 1.5 met muren van 30cm dik, stevige bewapening en ingegoten inbouwstukken rekent u best op een prijs vanaf 45000€ excl. BTW.

LEESTIP : Wat kost een zwembad - UPDATE 2020