AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Wat kost een zwembad?

Wat kost een zwembad?

WE SCHREVEN EEN UPDATE VAN DEZE BLOG:

WAT KOST EEN ZWEMBAD UPDATE 2020

Wat kost een zwembad? (geplaatst)

Wel ga er van uit dat een gegoten betonnen zwembad op maat gemaakt, toch snel 40000€ excl. en meer kost. Er bestaan goedkopere zwembaden, deze zijn meestal vervaardigd uit prefab blokken (beton of polystereen) al dan niet gemetst of opgegoten met beton. Ook monobloc zwembaden zijn meestal goedkoper. In de gegoten betonnen zwembaden zijn de overloop zwembaden (gezien de techniciteit van de constructie) meestal duurder. Voor binnenzwembaden rekent u best een minimaal budget van 90000€ excl. btw.

LEESTIP : Beton zwembad - De verschillende afwerkingen op een rij.

Wat bepaald de prijs van mijn zwembad?

Vertrekkende van de richtprijs (40000€ excl.) zal de prijs van een zwembad  hoofdzakelijk bepaald worden door de afwerkingsgraad en de mate van automatisatie. Zo is mozaïek toch snel 8500€ excl. duurder dan een PVC liner. Ook een op maat gemaakt boordsteen in Belgische blauwsteen is natuurlijk duurder dan een standaard grijze graniet boordsteen van de groothandel.

De prijs van een zwembad met een PVC Liner vs Mozaïek

Voor zwembad vervaardigd uit een gegoten betonnen kuip (30cm) met een PVC Liner (Alkorplan 1,5mm ter plaatse gelast) kan u toch wel best rekening houden met een prijs vanaf 40000€ excl. BTW. Er zijn verschillende types van PVC liner (0,35mm - 1,5mm). De industrieel voorgelaste liners zijn goedkoper maar niet zo mooi te plaatsen als een ter plaatse gelaste PVC liner van 1,5mm. Vanuit onze ervaring adviseren we absoluut de ter plaatse gelaste Alkorplan PVC Liner van 1,5mm. Esthetisch perfect af te werken, geschikt voor een TOP resultaat.

Wenst u een gegoten betonnen zwembad af te werken met Mozaïek, hou dan rekening met een meerprijs vanaf ongeveer 8500€ excl. BTW.

Vergelijk appels met appels!

Vergelijk de prijs van een monobloc niet met die van een gegoten betonnen zwembad, of met een gemetst zwembad. Er is een verschil in kwaliteit en er is een verschil in de mogelijkheden van afwerking. Ieder type zwembad heeft zijn voor - en nadelen.

Ook in beton zwembaden zijn veel varianten.  (BLOG : Beton zwembad - verschillende afwerkingen op een rij) Veel gekende varriant is een betonzwembad met prefab panelen, of bv. maar 25cm dik i.p.v. de voorgeschreven 30cm dik, ... Zelfs bij een gelijkaardig type zwembad moet u toch aandacht hebben voor de detail, daar zit het verschil in prijs.

* LEESTIP : Waarom een zwembad bouwen met Aquatechno

Aquatechno bouwt enkel gegoten betonnen zwembaden op maat. Vanuit onze ervaring en rekening houdend met de beschikbare mogelijkheden zijn wij  er van overtuigd dat een betonnen zwembad uitermate stevig en constructief, ons inziens de best mogelijke keuze is. Een gegoten betonnen zwembad is ECHT voor het leven.

 

Conclusie

Wat een zwembad kost is niet de vraag die u zich moet stellen. "wat kost een huis" of "wat koste een auto". Evenzeer in de zwembaden met de  bijhorende afwerkingsmogelijkheden, is uzelf de vraag stellen wat kost een woning of wat kost een auto eigenlijk irrelevant.

 

Waarom een betonnen zwembad?

Wenst u een offerte voor een betonnen zwembad?