AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Zwembadbouwer - hoe een brouwer, zwembadbouwer werd

Zwembadbouwer - hoe een brouwer, zwembadbouwer werd

BROUWER OF TUINMAN

Alles wees er op dat ik in een brouwerij zou gaan werken of tuinman zou worden, ... tot ik een zwembad moest helpen bouwen. Als 13 jarige startte ik een vakantiejob in een tuinbouwbedrijf (eerst bij Willy De Nolf daarna bij Tuinaanleg Benoit). Als zoon van gescheiden ouders moest ik immers zelf werken voor mijn zakgeld, in '92 ontving ik 90Bef. voor 1h hard labeur. Gaandeweg leerde ik wat hard werken was, wees daar maar zeker van! Tot mijn 20j werkte ik voor mijn zakgeld, mijn eigen auto(tje) en mijn kot in Gent.

In 2000 studeerde ik af als Graduaat Chemie optie Brouwerijtechnieken na een stage bij Brouwerij Van Honsebrouck  alom geprezen voor hun Kasteelbier. In 1999 - 2000 gebeurde er echter iets wat de rest van mijn leven zou bepalen. In die bewuste zomer hielp ik verschillende zwembaden bouwen bij het tuinbouwbedrijf in Waregem! Bij mezelf dacht ik, dat is toch de ultieme investering in luxe & genot.

 

MARKETING & TECHNOLOGIE

Nadat ik afgestuurd was en de studeermicrobe goed te pakken had studeerde ik 3j extra in avondonderwijs voor een diploma Graduaat Marketing. Daar groeide mijn interesse voor technologie, internet en alles wat online gebeurde. Dit zette mij aan om in 2005 de eerste online shop voor zwembadproducten te starten.

Van 2000 - 2005 werkte ik als Product Manager - Watertreatement bij de firma Brenntag in Deerlijk. Bij Brenntag was ik onder andere verantwoordelijk voor de zwembadproducten. Publieke en private zwembaden interesseerden mij mateloos en ik leerde er alles over zwembad chemicaliën en filtertechnieken, doseerpompen en automatische waterbehandeling.

 

"Eén ding viel me op, een zwembad is een service product en net daar werden veel mensen aan hun lot overgelaten door hun zwembad bouwer. Toen dacht ik al, dit moet toch beter kunnen en geautomatiseerd worden."

VERONTWAARDIGING

Het was voor mij onbegrijpelijk dat welstellende mensen investeerden in een prachtig zwembad maar nadien geconfronteerd werden met onverantwoorde zwembadbouwers die nauwelijks of geen service leverden en  amper kennis over waterbehandeling en filtertechniek hadden. De zogenoemde zwembad aannemers... Voor zwembadbouwer hebt u immers geen diploma nodig.

Dit wakkerde mijn rechtvaardigheidsgevoel aan en deed me in 2005 beslissen om op zelfstandige basis een zwembad service bedrijf te starten. Ik was niet voorbestemd om een eigen zaak te runnen (brouwer of tuinman remember...) en achteraf gezien had ik hiervoor misschien ook niet de juiste skills...

"Maar ik zou en ging klanten helpen met hun zwembad! Na al die jaren leeft dit nog steeds sterk binnen ons bedrijf, klanten hun zwembad problemen helpen oplossen."

VAN ZWEMBADSERVICE BEDRIJF NAAR ZWEMBADBOUWER

Van het een komt het ander zeggen ze wel eens, wel ook bij mij (i know cliché...). Wat begon met een webshop en service voor zwembaden, een pompje hier, stuurkastje daar en werd op den duur een volledig bouw van een zwembad.

Zo kwam ik op een werf bij een klant Geert tegen van de firma Van Hauteghem betonbouw . Een betonbouwer met bakken ervaring "respect!" Hij heeft me al regelmatig goed geadviseerd en levert perfect werk. Hij is uitermate betrouwbaar, correct en een echte stielman.

Al snel realiseerden we volledige zwembad projecten van a tot z, i.p.v. enkel de techniek. In 2008 bouwde ik mijn eerste zwembad in Brugge, nog steeds een trouwe en tevreden klant van me. Voila ik was een zwembadbouwer geworden, zonder het zelf goed te beseffen.

DONKERE WOLKEN

Wat te verwachten was, het gebrek aan ervaring werd Aquatechno bvba bijna fataal. Het was quasi onmogelijk om op te boxen tegen grote ervaren bedrijven. Ook het ontbreken van echte management skills en ervaring met grondwerk, mozaïek, natuursteen, ... werden bijna fataal voor mijn bedrijf. Ik wilde alles zelf doen, als het mis liep zelf oplossen, zelf financieren... zo kon het niet meer verder.

Toen adviseerde mij iemand contact op te nemen met Kurt Vandewalle (4 better results). Dit bleek een gouden tip en ik ben Kurt dan ook eeuwig dankbaar! Hij trok mijn bedrijf er door, deed me terug geloven in mijn aanpak en maakte van mijn rechtvaardigheidsgevoel onze bedrijfs filosofie:

"ZORGELOOS BOUWEN - ZORGELOOS ZWEMMEN"

Met veel doorzettingsvermogen en wilskracht kwam alles terug op de rails en Aquatechno zwembaden stond er terug!

We Love Our CustomersULTIEME BEKRONING

Wie had dit ooit gedacht - ik wel! in 2012 werden we zwembadbouwer van het jaar - brons! In 2013 goud, in 2014 zilver. De ultieme bekroning, gewapend met deze kennis konden we onze klanten nog beter dienen van service.

Marc ben ik nog steeds dankbaar voor zijn keuze voor Aquatechno, zijn geduld  en zijn geloof in mij en ons zwembadbouw bedrijf.

"Marc was mijn eerste voetbalcoach toen ik een jaar of 14 was. De klik was er altijd geweest."

Ik wens zijn dochter Charlotte alle succes met haar Wellness center PUUR.

WAT BRENGT DE TOEKOMST

Steeds meer klanten vinden hun weg naar Aquatechno voor een goede en betrouwbare zwembadservice of een top zwembad met een geautomatiseerde technische installatie. We blijven investeren in kennis en technologie. Zo blijven we met de stuurkasten van APURI voortdurend innoveren. Als zwembadbouwer blijven we tegen de grote mega bedrijven opboxen en onze klanten bedienen met het idee hen te laten investeren in iets waar je trots op kan zijn en kan van genieten.

"Een zwembad, perfect afgewerkt en als het mij betreft volledig automatisch en energie zuinig - dan hoeft u zich nergens nog zorgen om te maken. "

Vandaag de dag werk ik vooral aan de investering in de juiste mensen rondom mij. We hebben al goede en betrouwbare leveranciers en zijn nu ook op zoek naar de juiste mensen die ons bedrijf willen versterken.

Wil u deel uitmaken van ons bedrijf? Er zijn verschillende vacatures.