AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Zwembad voor de kids! - 10 leuke redenen om er voor te gaan.

Zwembad voor de kids! - 10 leuke redenen om er voor te gaan.

Een zwembad voor de kids

Als u een ouder of grootouder bent en een zwembad voor de kinderen overweegt in de tuin, dan geven wij u hierbij graag alle voordelen op een rijtje. Uit een rondvraag blijkt zwemmen de favoriete ontspanning van kinds tussen 10 & 15j.

De veiligheid voor de kinderen en de zwemmers is natuurlijk het allerbelangrijkste, daarom eerste even deze tips voor een optimale veiligheid.

Veiligheid is primordiaal

Ieder jaar gebeuren er ongelukken met kinderen in het zwembad. Dus hierbij eerst de belangrijke voorzorgsmaatregelen.

  • Zorg voor een goed veiligheidsplan
  • Wanneer de kinderen zwemmen, kijk je er best voor dat er een volwassen persoon aanwezig is
  • Voorzie een afsluiting rond het zwembad en een rolluik op het zwembad
  • De aanwezigheid van drijvend speelgoed
  • Bovenal, zorg voor zwemlessen dat de kids goed kunnen zwemmen

Zorg voor de veiligheid van uw kroost

Een rolluik lijkt me onmisbaar als u kinderen hebt. Deze afdekking van het zwembad zorgt voor een veilige situatie als u het zwembad niet gebruikt. Bovendien zal een rolluik zorgen voor extra isolatie en voorkomt zo dat u warmte verliest. Het rolluik zorgt er ook voor dat er weinig vuil in het zwembad kan komen en het water helder blijft. Voor bijkomende veiligheid kan u een alarm installeren.

Zwemmen en spelen in het zwembad is vanzelfsprekend

Waar de kids entertainen, soms al een taak op zich is, zal het met een buitenzwembad vanzelfsprekend zijn dat de kinderen in de tuin spelen. Een funny bezigheid in de tuin is zo bevredigend, je zal verstelt staan van het gemak waarmee je de kinderen actief een leuke bezigheid aanbieden, direct bij je thuis. Het brengt de kids bovendien buiten, weg van alle electronische apparaten.

 

"Onze kinderen zijn mooi bruin van de zon, we krijgen ze s'avonds amper in hun bed, ze zouden blijven spelen in ons zwembad."

* Quote van een klant

Met een zwembad hebben de kinderen meer beweging

De gezondheidsvoordelen van zwemmen zijn zeer goed gedocumenteerd ( Health Benifits of water-based excercise ). Uw kind kan effectief zwemmen in uw privé zwembad. Ook het spelen, ronddobberen, ravotten, duiken zorgt voor heel wat activiteit en zal het fitness niveau verbeteren. Bovendien zal dit gebeuren, zonder dat de kinderen echt het gevoel hebben dat ze aan het sporten zijn.

Een plage, genieten in de zon

Zwembad plage

U kan het rolluik "wegstoppen" onder een plage of een plage met ingebouwde trap maken. Het bijkomende voordeel is het ondiep gedeelte van ongeveer 1m breed en 25cm diep. Doordat het water hier ondiep is zal het warmer aanvoelen. U kan in het water zitten en toch in de zon, zonder helemaal in het zwembad te moeten. De plage zal de favoriete speelplaats zijn van u kinderen.

De plage zorgt voor een esthetische oplossing voor het wegwerken van uw rolluik. Onder deze plage zit een holle ruimte waar het rolluik is opgeborgen als uw zwembad open is. Deze ruimte is volledig onttrokken aan het oog. hierdoor hebt u geen aparte rolluikput of een houten brug. U behoud zo ook mooi de symmetrie van uw zwembad. Een klein nadeel is misschien dat u een klein stukje van uw zwembad opoffert. Voordeel is dan weer de rechte wand, u kan dus nog steeds baantjes trekken.

Een zwembad zorgt voor meer en leuker sociaal contact

Op een leeftijd dat kinderen gekluisterd zitten aan hun electronische apparaten is een buitenzwembad de ideale manier om het sociaal contact aan te wakkeren. Uw kids kunnen vrienden en vriendinnen uitnodigen. Bij het spelen in het zwembad kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten en heel wat spelletjes bedenken. De duikspeelgoed is onze favoriet! Al snel is een verjaardagsfeestje een heuse poolparty. Je teruggetrokken  tiener is al snel de losbol van de bende. Met een zwembad in de tuin is het ijs direct gebroken. LEESTIP : 5 Poolparty musthaves

Color leds, de ideale sfeer maker

Af en toe plaatsen we Color Leds in een zwembad. Dit zorgt voor een leuke extra toets. De gekleurde leds hebben verschillende programma's. Niets leuker toch dan u kinderen te laten zwemmen in een blauw of roze zwembad? Een kids party, zet het disco programma maar aan. Fun voor de kids verzekerd!

 

Je houdt de kinderen bij u in de buurt

Met een privé tuinzwembad is het waarschijnlijker dat ze blijven rondhangen in de tuin, i.p.v. ergens anders god weet waar. Er zal ook veel minder nood zijn om op stap te gaan of steeds buitenhuis het plezier en de activiteiten te organiseren. Hierdoor zal je de kinderen meer bij u in de buurt hebben, alsook gaan ze meer contact hebben met de grootouders.µ

Meer family time met een tuinzwembad

Met een zwembad in de tuin zal je regelmatiger kunnen genieten van familie momenten. De tuin met het zwembad is steevast de favoriete plaats voor familie bijeenkomsten, feestjes en BBQ's. Heerlijk allemaal samen bij het zwembad, zonnen, de kids spelen, de vaders BBQ'en. Dan is de keuze voor een staycation - vakantie bij u thuis aan het zwembad, niet zo onredelijk toch?

BLOG LEESTIP : Staycation - vakantie bij u thuis aan het zwembad

Bedtijd? Geen enkel probleem meer!

Is het iedere avond een strijd om de kinderen naar bed moeten? Wel met een tuinzwembad, een hele dag buiten spelen en zwemmen zullen de kids behoorlijk moe zijn. Het mag je dan ook niet verbazen dat ze vragen om vroeger te mogen gaan slapen. Een dag spelen in het bad zal de kinderen behoorlijk vermoeid maken.

Warm water zorgt dat uw kinderen telkens weer opnieuw kunnen genieten van het zwembad

Niets zo aangenaam als lekker warm zwembad water. Zorg met een warmtepomp, Blozoen zonnecollectoren of een warmtewisselaar voor heerlijk warm water. Warm water is echt doorslaggevend voor uw plezier en het plezier van de kinds. De temperatuur van de meeste zwembaden is ingesteld op 28°C. Echt aangenaam wordt het als u het kan instellen op 30°C, hiervoor moet u een voldoende krachtige verwarming voorzien. Het isoleren van uw zwembad en zonne capterende rolluik lamellen kunnen hiertoe bijdragen. Voor de echte zwemmer zal dit echter te "warm" aanvoelen en zal de watertemperatuur eerder ingesteld mogen worden op 25°C.

Los van de temperatuur die u wenst is het wel duidelijk dat u voor de kinderen best een voldoende sterke zwembadverwarming voorziet.

KOOPTIP : Zwembad speelgoed

Zwemmen is ook goed voor heel wat andere gezondheidsklachten

Doordat je "gewichtloos" bent in water is zwemmen helemaal niet belastend voor de gewrichten, zwaarlijvige kinderen gaan minder last ondervinden om toch goed te bewegen en voor minder mobiele kinderen is dit de ideale ontspanning. Het is ook bewezen dat buitenzwemmen minder astma aanvallen veroorzaken in vergelijking met andere sporten.

 

Heerlijk leuke herinneringen - positive vibes only

Een zwembad is natuurlijk niet noodzakelijk voor een happy kid, maar het zal zeker en vast bijdragen tot onvergetelijke momenten en het creëren van een positieve omgeving. Dit lijkt ons een onbetaalbaar positief voordeel.