AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Vakantie bij u thuis met een zwembad in de tuin

Vakantie bij u thuis met een zwembad in de tuin

Zwembad in de tuin

Zwembaden zijn een pure luxe voor sommigen, een verstandige investering of het ultieme genot en plezier voor de kinderen en kleinkinderen ... Is niet iedereen verliefd op woningen met een zwembad? Ontspanning en leuke momenten waarvan de kids kunnen genieten in de zomer. Een keerzijde van een zwembad is het onderhoud en de veiligheidsrisico's waar u best rekening kan mee houden als u een woning koopt met een zwembad. Alvorens u een zwembad in de tuin bouwt bekijk dan de pro's en contra's vooraleer u beslist.


Ontspanning

Of u nu in een warm of koud klimaat woont, van een zwembad kan u meestal 3 tot 5 maanden per jaar genieten. Bent u de gelukkige eigenaar van een binnenzwembad, dan heeft het weer geen invloed op uw genot en kan u jaar-in, jaar-uit genieten van de weldaden van een zwembad.

LEESTIP : 5 Poolparty musthaves

Pluspunten:

Zwembaden zijn een geweldige tool voor zowel volwassenen als voor kinderen om te bewegen en te genieten.  De positieve invloed op lichaam en geest zijn een pure meerwaarde en zijn een tegengewicht voor de vele andere activiteiten waarmee uw agenda is gevuld. Kinderen en volwassenen genieten van het spelen, de beweging en ontspanning rond een zwembad. Zomerse zwempartijen, een late night swim of een poolparty zijn DE hoogtepunten van de zomer.

Nadelen:

Zwembaden vragen enige voorzichtigheid, vooral voor mensen of kinderen die niet kunnen zwemmen. Als u er voor kiest om een zwembad aan te leggen in uw tuin moet u afdoende veiligheids maatregelen treffen. Zorg voor een zwembad rolluik of een hek rond het zwembad. Toezicht van een volwassen persoon is verplicht als er kinderen op bezoek zijn! Als eigenaar van een zwembad kan u verantwoordelijk gesteld worden voor ongevallen of verwondingen bij buren, vrienden of kinderen op bezoek in uw zwembad.

KOSTEN:

Zwembaden zijn een dure investering. Het kopen van een huis met zwembad is goedkoper dan nadien er een installeren in de tuin.

Pluspunten:

In de huidige economische omstandigheden (lage rente) en door de sterk ontwikkelde zwembad bouw sector is een zwembad bouwen tegenwoordig goedkoper dan pakweg 10J geleden. Het voordeel van de kosten die u maakt is de sterkere aantrekkingskracht van uw woning wanneer u het huis verkoopt. Een potentiële koper zal sterker geïnteresseerd zijn in uw huis MET zwembad dan een gelijkaardige, iets goedkopere villa zonder zwembad. Het goedkoopsten en snelst geplaatste zwembad is een polypropyleen zwembad.

Nadelen:

Hoogst waarschijnlijk zal u bij een verkoop van uw vastgoed niet het volledige geïnvesteerde bedrag voor uw zwembad kunnen recupereren. Het moet ook gezegd dat de ligging, de afwerkingsgraad van het huis en de grond oppervlakte, doorslaggevender zullen zijn in de beslissing van de koper. Concreet zal u bv. de 50000€ geïnvesteerd in uw zwembad niet zomaar kunnen bijtellen bij de vraagprijs van uw woning.  Vergeet niet dat alle verbeteringen en renovaties aan de woning zullen getaxeerd worden volgens de huidige eisen van de markt en de omgeving waarin u woont. Alleen een geregistreerde schatter of een immobiliën kantoor bij u in de buurt kan de exacte meerwaarde van een zwembad in uw tuin goed waarderen en adviseren of het puur financieel een goede investering is.

ONDERHOUD:

Het onderhoud van een zwembad vergt tijd, producten en wat kennis voor het opvolgen van de technische installatie.

Pluspunten:

Veel zwembad eigenaars weten hun zwembad goed te onderhoud en slagen er in het proper en mooi te houden. Beslist u om een woning te kopen zonder afdoende ervaring met zwembad onderhoud, informeer u dan vooraf goed. Vele onderhouds taken kan u automatiseren, een zwembadrobot om te poetsen, een automatische waterbehandeling om uw water zuiver en gezond te houden. Veel professionele zwembadbouwers kunnen ook instaan voor het onderhoud en de technische opvolging van uw zwembad. Overweeg een servicecontract als u zorgeloos wilt zwemmen.

Nadelen:

Maakt u geen tijd voor goed onderhoud van uw zwembad, dan kan dit veiligheids of gezondheidsrisico's inhouden voor de zwemmers. Juist gebruik van chemicaliën en een correcte pH waarde en chloorgehalte zijn fundamenteel. Onjuist gebruik kan leiden tot bacteriën of algen in het zwembad.

Conclusie

Zwembaden kunnen een zeer mooie aanvulling zijn voor uw woning, uw thuis! Met de juiste kennis van zaken en goede assistentie van een professionele zwembadbouwer kan u zorgeloos zwemmen en genieten van uw stukje luxe. Overweeg uw beslissing goed en bekijk zorgvuldig of een zwembad een goede investering is voor uw huis en geschikt voor uw gezin!

LEESTIP! 3 goede redenen om een zwembad te laten aanleggen.