AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Staycation - Vakantie bij u thuis aan het zwembad

Staycation - Vakantie bij u thuis aan het zwembad

Vakantie thuis lijkt wel de nieuwe trend. --> DIRECT NAAR DE 5 TIPS

De voorbije weken bleven heel wat mensen thuis tijdens de vakantie. 3 jaar geleden schreef ik het al, vakantie bij u thuis met een zwembad in de tuin is extra genieten -- NO STRESS --. De zomers worden mooier en mooier het lijkt wel of iedereen een zwembad wil in de tuin. Dit soort nieuwsberichten passeren meer en meer.(*)

Staycation, waar komt het vandaan?

Staycation vond zijn oorsprong bij thuisblijvers omwille van economische of ecologische redenen. Vliegvakanties kunnen duur zijn en belastend voor het milieu. Maar ook de steeds beter wordende Belgische zomers zorgen bij meer en meer Belgen voor een vakantie gevoel bij hun thuis.

 

"De zomers worden mooier en mooier, het lijkt wel of iedereen een zwembad wil in de tuin"

 

Vakantie thuis maar niet in eigen tuin!

U kan er ook voor kiezen om uitstapjes te plannen in eigen land. Een dag-uitstap naar Technopolis tot een citytrip naar Brugge. Er is heel wat te doen - budget vriendelijk en je bent supersnel op je bestemming. Een uitstap naar Pairi Daiza bv, het beste Europese dierenpark! Mijn dochter maakte er een vlog over, heerlijk : https://youtu.be/P64M883HIV8

De beste tips vond ik op de blog van GOODBYE : Staycation - vakantie in eigen land.

Zomerbar, pop up bar of strandbar

Het is u zeker en vast ook opgevallen, iedere gemeente, iedere stad, aan de kust of in het binnenland, overal zijn pop up bars, zomerbars of strandbars. Je hoeft niet meer naar Ibiza om te genieten van een cocktail in een loungebar. Mijn persoonlijke favoriet is het Q Beach House, gezelligheid troef, leuke muziek, heerlijke tapas, zon zee strand... Wat wil een mens nog meer!

"Mijn persoonlijke favoriet is het Q Beach House, gezelligheid troef, leuke muziek, heerlijke tapas, zon, zee, strand"

 

5 tips voor fun en ontspanning

1. Nodig jouw vrienden uit en organiseer een poolparty

Wat is er leuker dan samen met vrienden genieten van een glaasje rosé, champagne of een mocktail. Het samenzijn, de relaxte sfeer, de kids zien spelen in de tuin of in het zwembad.

LEESTIP : 5 Poolparty musthaves

2. Maak een kampvuur

Met bv de OPENFIRE BBQ kan u niet enkel een heerlijke BBQ plannen, maar nadien ook heerlijk samen genieten rond het kampvuur. (Meer weten? Klik hier!). Dit prachtig product grijpt terug naar de authentieke gezelligheid van een kampvuur met kameraden.

3. Verras de kids met nieuw opblaasbaar speelgoed

De tijd van een ouderwetse drijvende krokodil of een opblaasbare lig matras is voorbij, tegenwoordig zijn het flamingo's, drijvende unicorns, cupcakes en de dingen kosten peanuts... U kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een opblaasbare speelgoed versie van. Dit zwembadspeelgoed zorgt voor eindeloos plezier in het zwembad voor de kids!

4. Zwem iedere dag een half uur baantjes

De algemene positieve effecten van zwemsport op de gezondheid zijn alom gekend. (**) Verhoogde hartslag maar zonder de stress op de spieren, betere uithouding en conditie, zorgt voor een gezonder gewicht, gezonder hart en longen, zet alle spieren in actie, ... Zwem een half uurtje per dag en dit zal er voor zorgen dat u na het verlof met een fit en gezond gevoel terug kan gaan werken.

5. Zonnen en een boek lezen

Geniet van de zon en lees een boek aan het zwembad, instant vakantie gevoel. Het is wetenschappelijk bewezen dat lezen stress verminderend werkt. Ook eens durven "niets" doen en genieten van de zon kan enorm ontspannend werken.