AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Polypropyleen zwembad

Polypropyleen zwembad

Mooi, gemakkelijk, snel en betrouwbaar zwemplezier.

Overweegt u  een polypropyleen zwembad te kopen voor de kids, om te genieten of gewoon omwille van de extra luxueuze touch aan uw tuin? Maar u ziet op tegen wekenlange bouwwerken in de tuin, of het lijkt u een gigantische operatie?

Wel dan zijn de polypropyleen zwembaden iets voor u! Deze monobloc zwembaden zijn met voorsprong de meest innovatieve zwembaden die wij de laatste jaren hebben gezien.

Echter is ondertussen dit (2016 - 2017) alweer achterhaald en is er een beter kunststof zwembad. We bouwen sinds 2019 PE zwembaden.

Innovatie 1: snel een eenvoudige plaatsing

Na uw beslissing kan u na ongeveer 6 weken uw familie of vrienden uitnodigen voor uw eerste POOLPARTY! In ongeveer 1 week tijd is het monobloc zwembad geplaatst

  • werkdag 1: graafwerken
  • werkdag 2: plaatsing van de chape vloer
  • werkdag 3: plaatsing van het zwembad en aanvulling rond het zwembad
  • werkdag 4: plaatsen boordsteen en rolluik
  • werkdag 5: plaatsing technische installatie

"Wil u dus SNEL schakelen en is kwaliteit en een scherpe prijs voor u van groot belang? Kies dan voor een PP zwembad (PE zwembad). (vraag hier een prijsofferte)"

Het bouwen van een beton zwembad duurt gemiddeld 1,5 - 2 maanden, een mozaïek zwembad 2 - 2,5 maanden!

Poolfino, polypropyleen zwembad plaatsing

PE Kunststof zwembad - bekijk hoe we ze bouwen STAP voor STAP :

Innovatie 2: betrouwbare, stevige constructie

Polypropyleen zwembaden worden vervaardig uit massieve PP platen. (Anno 2019 zijn er ook kunststof PE zwembaden). Deze kunststof platen worden aan elkaar gelast met een spiegellas (versmelting). Deze techniek wordt onder andere ook gebruikt voor drinkwater leidingen. De monobloc zwembad constructie wordt aan de achterkant voorzien van dwarsstukken als extra versteviging. Bovendien zitten er bewapenings ijzers in de constructie om alles stevig te verankeren met de aangevulde stabil. Een ultra sterk concept dus!

Rond het zwembad wordt er aangevuld met stabil. Zo benader je toch de stevige kwaliteit van een betonbad, zonder de nadelen van de onafgewerkte betonmuren (nadien af te werken met een PVC liner, polyester of mozaïek) en schakel je een extra onder aannemer (de betonwerker) uit.

Alle inbouwdelen worden vooraf gemonteerd en getest op druk.

"Dit elimineert een extra reëel risico van lekken. Een stevige troef!"

LEESTIP : Kunststof zwembad van de toekomst

Innovatie 3: strak, modern design polypropyleen zwembad

Een polypropeen zwembad heeft een zeer strakke moderne uitstraling. Zo heeft een PP zwembad bv "rechte hoeken". Het is bv ook mogelijk om zonder boordsteen te werken tot tegen de rand van het zwembad. Zeker een overloop zwembad vervaardigd in polypropyleen is een prachtige pareltje van een strak design zwembad. Je kan met een overloop boord werken van bv 10cm, met een smal stuk overloop steen of zelfs zonder overloop tegel en een verstopte overloop goot.

Polyprop zwembaden zijn te krijgen in alle mogelijke kleuren maar standaard zijn ze leverbaar in wit, grijs, antraciet en 3 tinten blauw.

Innovatie 4: veilig

De trappen en de plage zijn afgewerkt met een antislip laag. Dit zonder enig kleurverschil. Dit is opnieuw ten opzichte van een zwembad met PVC liner (type Alkorplan of Coatflex) een groot voordeel en een stuk veiliger. Werkt u het zwembad af met een zwembad rolluik dan is het ook veilig voor de kinderen.

Innovatie 5: maatwerk mogelijk

In tegenstelling tot polyester monobloc zwembaden wordt er niet gewerkt met een "mal". Dit laat toe om net zoals bij een betonzwembad te werken met afwijkende maten of bv een trap volledig naar uw wens. Bij een overloop zwembad is zelfs de buffertank geïntegreerd in het zwembad. Maar bv ook een put voor een jetstream kan gemakkelijk aan het zwembad vastgemaakt worden.

 

"Conclusie: volgens ons combineert een Polypropyleen de goede eigenschappen van een polyester monobloc zwembad (snelheid en eenvoud) met de beste kenmerken van een beton zwembad, nl het maatwerk, stevigheid en de strakke moderne afwerking. Ook qua prijs zitten polypropyleen zwembaden van Poolfino goed, tussen de goedkope prijs van een polyester bad en de iets duurdere beton zwembaden"


WENST U OOK EEN POLYPROPYLEEN ZWEMBAD IN DE TUIN? LET'S GO FOR IT!