AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Goede voornemens voor het nieuwe jaar

Goede voornemens voor het nieuwe jaar

Genieten

Aan het zwembad genieten met een glaasje Champagne. Een poolparty met vrienden of de kinderen die zich rot amuseren. Meest populaire ontspanning bij kinderen tussen 7 & 17 jaar is zwemmen. Ont-stressen na een drukke werkdag of voor de werkdag een frisse duik. Het is aangetoond dat zwemmen een gelijkaardig relaxerend effect geeft als Yoga. Geluid van het water zorgt voor ontspanning.  Zoals elke sport stimuleert zwemmen de aanmaak van endorfine's die zorgen voor een gevoel van geluk en welbevinden. Zeg nu zelf van water kan je genieten met volle teugen. Een zwembad is puur genieten. Een binnenzwembad zorgt voor de luxe om iedere dag, het hele jaar door te kunnen genieten.

 

Sporten

Zwemmen is de ideale lichaamsbeweging en is minder belastend voor de gewrichten in uw lichaam. Het zwembadwater ondersteund uw lichaam. Hierdoor kan u langer en met minder pijn zwemmen en bewegen, ook mensen met kwetsuren, oudere mensen of mensen met overgewicht. Bovendien zal de temperatuur van het zwembadwater uw gewrichten en spieren los en soepel maken en voorkom je zo spierletsels. Zwemmen traint alle spieren in het lichaam en met een relatief lichte inspanning heb je een cardiotraining zo achter de rug.  Zwemsport bevorderd ook de lenigheid van uw body.  Kortom zwemmen lijkt me de ideale sport voor druk bezetten mensen, jong of oud. Een binnenzwembad bij u thuis zorgt er voor dat u nooit nog tijd hoeft te verliezen, maar instant kan sporten.

 

Investeren

Verschillende studies (oa studie van National Association of Realtors*) wezen reeds uit dat een investering in een luxe zwembad een stijging van de vastgoedwaarde genereerd.  Geschat wordt dat een investering in een zwembad om en bij de 8%  waarde toevoegt aan uw vastgoed. Al moet gezegd dat de waardestijging van uw vastgoed afhankelijk is van regio tot regio. Ook de ligging speelt een rol. Logischer wijs zal een zwembad bij een exclusief pand meer waarde toevoegen. Ook een binnenzwembad zorgt voor een grotere waardestijging dan bv. een buitenzwembad.

Hou er rekening mee dat bij de verkoop van uw vastgoed, potentiële kopers zowel afgeschrikt als aangetrokken zullen worden. Volgens sommige makelaars schrikt het onderhoud en de kost voor verwarming en producten klanten af.  Wel zijn er ondertussen toch heel wat beschikbare technieken om het onderhoud te automatiseren, alsook om het energieverbruik te drukken.

 

* Interesting facts about swimmingpools

* By Brett Callan Why swimming is great for body, mind and soul

* Publicatie National Association of Realtors