AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Een volautomatisch zwembad, het kan.

Een volautomatisch zwembad, het kan.

Volautomatisch Zwembad? Het kan!

Overweeg je een zwembad maar kan je moeilijk inschatten hoeveel tijd het onderhoud van een zwembad inneemt? In deze blog maken we duidelijk dat je zo goed als alles kan gaan automatiseren van het zwembad. Een zwembad zonder zorgen!

Het start met een automatische waterbehandeling, een automatische spoelklep, een automatische bijvulling en niveau regeling, een zwembadrolluik en een zwembadrobot.

1.    Waterbehandeling

Tegenwoordig is een automatische waterbehandeling niet meer weg te denken. Geen zorgen met manueel nameten van de waardes, berekenen hoeveel chloortabletten of hoeveel ph- er nu effectief moet worden toegediend. Deze systemen zorgen voor u dat de waardes altijd op peil blijven staan, volledig automatisch en aan de hand van een continue meting.

"De keuze voor een automatische zwembad waterbehandeling is zowel voor hygiënische, zuiver water als voor het gebruiksgemak een standaard keuze geworden."


Filtertijden worden geoptimaliseerd naar gelang het type pomp. Een overzicht van de 3 meest gekozen zwembadwaterbehandeling systemen.

LEESTIP : Bio zwembad, zwemmen in drinkwater.

De moderne stuurkasten hebben de mogelijkheid om via een app waardes uit te lezen en verschillende parameters te bedienen of bv de lampen aan te zetten.
•    filtertijden aansturen
•    communicatie met variabele snelheidspomp
•    verwarming
•    verlichting
•    extra relais mogelijkheden: fontein, besgo klep,…
Wij kunnen hierbij inloggen vanop afstand en waar nodig real time alles volgen, bijsturen en nazien. Dit zorgt voor een optimale service na installatie en een zeer groot gebruiksgemak.

2.    Automatische spoelklep voor de filter

Besgo klep

De filter dien je tijdig te gaan terugspoelen of backwashen. Hierbij ga je het water in de omgekeerde richting gaan stuwen om zo al het vuil uit het zand of glas van de filter te gaan verwijderen richting riolering. Dit is een wekelijkse handeling die je kan doen aan de hand van een manuele 6-wegklep of gaan automatiseren door middel van een besgo klep (automatische spoelklep op lucht of waterdruk) . Deze automatische spoelklep zal de zandfilter bv wekelijks spoeken op een vast tijdstip voor enkele 10 tallen seconden.

 

 

3.    Elektronische niveauregeling & bijvullen

Op verschillende momenten zal je te maken krijgen met verlies van water:
•    spatwater die over de rand gaat
•    bij het terugspoelen van de filter
•    verdamping door de warmte
Het is van belang te zorgen dat het waterniveau te allen tijde hoog genoeg staat om een goede werking van de filterinstallatie te garanderen en geen lucht aan te zuigen. Ook dit is een handeling die je makkelijk manueel kan gaan uitvoeren door met de tuinslang het water terug bij te vullen. Maar aan de hand van een elektronische niveauregeling is dit opnieuw een zorg van het verleden.

4.    Automatische rolluik afdekking

Een automatisch rolluik kan uit twee type materialen vervaardigd worden namelijk PVC of Polycarbonaat. Polycarbonaat heeft concreet twee grote voordelen, het materiaal is slagvast en kleurvast. Het is een must gebruik te maken van een afdekking, op het oppervlakte van het zwembad heb je het meeste verlies van warmte. (Nieuwe generatie zwembad rolluiken)

 

"Het bijkomende voordeel van een zwembad rolluik is de veiligheid en het voorkomen dat er al te veel vuil in het zwembad terecht komt."

5.    Zwembad robotstofzuigers

Ook voor het reinigen van het zwembad zijn er tal van mogelijkheden om dit uit te besteden. Tegenwoordig kunnen robots de bodem, de wand én de waterlijn reinigen. Of bestuur je robot manueel via een app op je smartphone. Er zijn tal van merken zoals Zodiac, Dolphin en Hayward. Het belangrijkste is dat u hier kiest voor een verkooppunt waar u service ontvangt op het toestel bij defect. Ontdek hier ons aanbod zwembadrobots met service.

ONTDEK : De nieuwste zwembadrobot snufjes