AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

De strafste nieuwe zwembad warmtepompen

De strafste nieuwe zwembad warmtepompen

Strafste inverter warmtepomp?

Er zijn 2 nadelen aan een "gewone" zwembad warmtepomp:

  • LUIDRUCHTIG - de ventilator produceert vrij veel lawaai wat vrij hinderlijk is als de warmtepomp in de buurt van een terras of dicht bij de buren geplaatst wordt
  • RELATIEF HOOG VERBRUIK - nog steeds zal u moeten rekenen op een electrisch verbruik van om en bij de 1200 - 1500€ per jaar voor een zwembad van 9 x 4 x 1,5 die afgedekt is

 

Deze 2 nadelen werden met deze nieuwe inverter technologie weggeveegt! (frequentie gestuurde compressor en ventilator)

  • Geluidsniveau: -20dB!!
  • Efficiëntie: tot COP* 15!! - Electrisch verbruik zakt met 50 - 60%

Samengevat de frequentie gestuurde compressor en waaier zorgen voor een zeer stille werking en de warmtepompen zijn bovendien veel efficiënter.

INFO TIP : Kom werkelijk alles te weten over de zwembad warmtepomp

Bovendien kosten deze inverter heatpumps slechts 15 - 20% meer dan een gewone warmtepomp wat voor een dergelijke verbetering zeer interessant is. Na verschillende gesprekken met producenten en leveranciers blijkt ook dat een steeds groter aandeel van de verkochte exemplaren een inverter pomp is voor de verwarming van het zwembad.

De zwembad warmtepompen zijn de meest geplaatste zwembadverwarming

Sinds enkele jaren maakt de warmtepomp als zwembadverwarming een steile opmars. De warmtepomp is eenvoudig te installeren, eenvoudig aan te sluiten en bovendien uitermate efficiënt. Enkel zonnecollectoren zijn een eenvoudige en nog zuiniger alternatief voor de verwarming van het zwembad.  Voor elke kW die u in het toestel stopt krijgt u er immers 3 - 6kW terug uit (naargelang de omgevingsomstandigheden). We zien ook in de verwarming voor woningen een steeds toenemende keuze voor warmtepompen.

De heatpumps halen de energie uit de lucht en geven deze energie in de vorm van warmte, via een compressor met koelvloeistof en een warmtewisselaar af aan het zwembadwater. Een zeer efficiënte zwembadverwarming en een stuk goedkoper dan verwarmen met gas of mazout.

Alles om uw zwembad te verwarmen kan u terugvinden in onze online shop onder de rubriek zwembadverwarming

LEESTIP: Bespaar met deze duurzame zwembadverwarming

Snelle evolutie

De steeds duurder wordende mazout, gas en electriciteit prijs zorgden er voor dat er steeds meer gekozen wordt voor de meest energie efficiënte oplossingen om het zwembad te verwarmen. De toenemende concurrentie zorgde er ook voor dat de producenten in sneltempo hun warmtepompen verbeterden. Zo zagen we al snel het gebruik van Titanium warmtewisselaars i.p.v. RVS warmtewisselaars, smart start warmtepompen, gepatenteerde waaiers die minder geluid produceren, de inverter techniek en nu ook smart bediening via wifi of een app.

Deze laatste inverter technologie met een compressor en een waaier die op verschillende snelheden kan draaien, zorgt voor een straffe evolutie in veel betere efficiëntie en lager geluidsniveau.

Welke inverterpomp kan u best kiezen.

Er zijn ontzettend veel merken van warmtepompen voor het verwarmen van uw zwembad. Deze zwembadverwarming is ontzettend populair en quasi ieder merk heeft ondertussen een Inverter model op de markt gebracht.

AQT Inverter Warmtepomp

In 2020 investeerden wij als bedrijf in onze eigen warmtepomp.  Anno 2020 hebt u reeds een 7kW Full Inverter zwembadverwarming voor nog geen 2000€ incl. BTW!!

De Inverter zwembad verwarming is uitermate stil, heeft een TÜV keuring, full inverter compressor, WIFI bediening, ... We hebben het best mogelijke toestel kunnen opnemen in ons gamma zwembadverwarmingen voor een zeer scherpe prijs.

Informatie en prijzen van de AQT Inverter Warmtepomp

 

 

Duratech Dura Pro Inverter zwembad warmtepompDe inverter zwembad warmtepomp die er bij ons het meest is uitgesprongen is toch wel de Dura PRO van Duratech. Duratech produceert al sinds 10 tal jaar warmtepompen. De engineering gebeurd in België, productie deels in Azië. De Dura PRO is uitermate efficiënt (COP tot 13.6), is zeer stil (<46dB), werkt al vanaf -15°C!! en heeft een groot touchscreen bediening. Bovendien komt er het toestel Duralink ready (bediening via APP).

Informatie en prijzen van de Warmtepomp Duratech Dura PRO inverter

Vesuvio Full Inverter zwembad warmtepomp

 

Een 2de toestel die ons opviel is de Vesuvio FULL inverter warmtepomp. Een private label ontwikkeld door de LMP groep, de zwembadgroothandel met de langste staat van dienst en bakken ervaring met zwembadtechniek en zwembadservice. De Vesuvio geeft zijn vermogen op basis van de behoefte van de zwembadverwarming. De compressor is een FULL INVERTER en het geluid is < 20dB op 10m.

Informatie en prijzen van de Vesuvio FULL Inverter

Onze technische dienst en onze jaren lange ervaring zorgden voor de selectie van deze 2 modellen. Er zijn echter veel merken die ook goede alternatieven aanbieden.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk het correcte advies, de installatie en service na verkoop.

VRAAG HIER UW PRIJSOFFERTE.

Wat is het rendement van een Inverter warmtepomp?

Het rendement van een inverter warmte pomp verwarming is minimaal 70% hoger dan een ON/OFF warmtepomp en zelfs 50% hoger dan een standaard inverter. Concreet slaagt de warmtepomp in optimale omstandigheden er in om 16kW warmte te genereren wanneer u 1kW verbruikt.

Hoe werkt een inverter warmtepomp?

Een FULL inverter pomp bevat de meest geavanceerde technologie om de verwarming steeds optimaal te laten functioneren. Door het toerental aan te passen in functie van de omgevings-omstandigheden (temperatuur van het water, temperatuur van de lucht, vochtigheid), kan u met een FULLINVERTER COP waardes halen tot 16,5. Doordat deze fijn regeling mogelijk is zal deze zwembadverwarming quasi nooit op 100% werken en zo het geluidsniveau en het verbruik drastisch verlagen. Een gewone inverter werkt bv met verschillende snelheden in "trappen", een FULL INVERTER werkt frequentie per frequentie en kan dus alle mogelijke snelheden draaien.

"Een FULL INVERTER zal ten opzichte van een - gewone - inverterwarmtepomp nog steeds een serieus hoger rendement opleveren!"

Bronnen: