AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Maatschappelijke zetel
Ter Plancken 28, 8720 Wakken
BE898.565.537

Beton zwembaden : hoe wij ze bouwen stap voor stap

Beton zwembaden : hoe wij ze bouwen stap voor stap

Plaatsbepaling van het bouwkundig zwembad

Eerst bepalen wij de afmetingen van het zwembad en de meest ideale plaats in de tuin rekening houdend met de zon en de zichtlijnen. De graafwerken starten na het droogzuigen van de grond, de put is rondom 1m groter dan het zwembad. Wij kunnen de grond opentrekken in de tuin of afvoeren en storten.

Betonwerken voor het zwembad

In de vloerplaat voorzien wij een dubbele bewapening + de klaargemaakte bodem aanzuig. De vloerplaat polieren wij om met een perfect egale vloer het zwembad te kunnen afwerken. Deze egale vloer zorgt voor een perfect afgewerkt zwembad.

Alle inbouwstukken en wanddoorvoeren zijn ingestort, de leidingen zijn chloor bestendige PN16 drukbuizen en vastgemaakt aan de betonkuip. De leidingen worden op de beton vloerplaat gelegd om verzakkingen en lekken te voorkomen.

KIJKTIP : Beton zwembaden : hoe wij ze bouwen stap voor stap

De afwerking van rond het betonzwembad

Rond het zwembad vullen wij volledig aan met stabilisé. Als de boordsteen breder is dan 50cm verankeren wij de alles aan de betonkuip. Zo voorkomen wij verzakkingen. Na het aanvullen rond het zwembad plaatsen we boordstenen, terrassen en schuren wij de kuip volledig op. De kuip behandelen wij daarna met een chloorbestendig vlakstrijkmiddel om de mozaïek perfect te kunnen plaatsen.

Zwembad in beton afgewerkt met mozaïek

Vooraleer wij mozaïek plaatsen respecteren wij een droogtijd van minimaal 1,5 maand. De mozaïeken zijn speciaal voor zwembaden, we plaatsen ze uiterst secuur met oog voor detail. De mozaïeken worden gelijmd en gevoegd met epoxy lijm.

LEESTIP : Wat kost een zwembad - UPDATE 2020

Kristal helder zwembadwater

Het kristal heldere zwembadwater is niet toevallig maar door onze goed gedimensioneerde top technieken geplaatst met kennis van zaken door ervaren technische mensen.