AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Bespaar, met deze duurzame zwembadverwarming.

Bespaar, met deze duurzame zwembadverwarming.

Waarom zijn deze zonne collectoren zo goed?

We hebben de voorbij jaren reeds verschillende systemen geplaatst voor het verwarmen van zwembaden met zonne energie.

Het eerste product die we verkochten waren EPDM matjes en de SUN+ systemen (polyester bakken met EPDM matten in), het 2de systeem de IPESOL zonnecollectoren. Met beide producten zijn we gestopt omwille van kwaliteits problemen en het ondermaats rendement.

De zonnekoepels van Blozoen hebben een hoog rendement. Er zijn zeer veel redenen maar dit zijn de belangrijkste:

 • zeer nauwkeurige en fijne regeling, de sturing kan zeer fijn afgeregeld worden, hierdoor krijg je iedere zonnestraaltje in je zwembad
 • hoog rendement 76%, geen warmtewisselaar, een warmtewisselaar zorgt altijd voor een stuk verlies

Volgens een onafhankelijke energiestudie uitgevoerd voor Instituut Denayer, zijn de collectoren van Blozoen de meest energie-efficiënte toepassing om grote zwempartijen met hernieuwbare energie te verwarmen (76% rendement).

 • meest duurzame keuze, verwarmen kost zo goed als niets meer - terugverdientijd is gemiddeld slechts 5J
 • door het werken met een aparte circulatiepomp, kan de zwembadverwarming onafhankelijk van de filterinstallatie het zwembadwater opwarmen
 • de buisjes gebruikt voor de collectoren zijn speciaal vervaardigd, dat zelfs bij een licht bewolkte dag toch nog warmte naar het zwembad kan brengen

NIET OVERTUIGD? DE STRAFSTE NIEUWE ZWEMBAD WARMTEPOMPEN zijn misschien iets wat u zoekt?

LEESTIP : Zeer energiezuinig zwembad met deze 10 TOP tips.

Hoeveel Blozoen zonnecollectoren heb ik nodig?

De algemene regel is dat voor zwembaden u 1/3 van het oppervlak van het zwembad nodig hebt in zonnecollectoren om uw zwembad op temperatuur te houden tijdens het zwembadseizoen (eind april tot eind september). Elke zonnecollector heeft een nuttige oppervlakte van 4.64m². Voorbeeld:

 • zwembad van 10 x 4
  • oppervlakte zwembad 40m²
  • 1/3 = 13.3m²
 • oppervlakte Blozoen zonnecollector
  • 4.6m²
  • 13.3 / 4.6 = 2.8 stuks
  • afgerond 3 zonnecollectoren

"Voor een zwembad met een afdekking (rolluik of zomerzeil) hebt u dus 3 doorstroom collectoren nodig om het zwembadwater gedurende 5 a 6 maanden op een temperatuur te houden van bv 27 - 28°C. * "

VRAAG HIER EEN OFFERTE AAN

Eenvoudige installatie

De installatie van de zonnecollectoren van Blozoen gebeurt via het Tichelmann systeem Met een aparte aanzuigleiding voor de filterpomp en terugkerende leiding met warm water na de filterinstallatie kan de zwembadverwarming met collectoren apart van de zwembadfiltratie werken.

Aansluiting Blozoen Zonnecollectoren

Installatie kan op best op een plat dak. Door de specifieke vorm is er een efficiënte verdeling van het gewicht en kan het zelfs op een dak van een carport geplaatst worden. Anderzijds hoeft u de zonnecollectoren ook niet vast te lijmen of schroeven op het dak, dus geen gevaar voor lekken. Ook bij hevige wind of storm is er geen gevaar dat de collectoren loskomen, wat met panelen, of EPDM matjes wel het geval kan zijn.

Superieure kwaliteit en garantie

Waarom zijn deze collectoren nu beter dan andere collectoren of zwembad verwarmingen met zonne energie. Dit zijn voor ons de doorslaggevende argumenten:

 • bewezen staat van dienst - reeds meer dan 30J geproduceerd en gebruikt voor duurzame zwembadwater verwarming
 • 10 jaar garantie - geen enkele andere zwembadverwarming geeft 10 jaar garantie op zijn product
 • positieve referenties - particulieren waar we het systeem plaatsten zijn UNANIEM POSITIEF!
 • eenvoudige installatie - weinig technisch product, geen (zeer weinig) electronica, PE kunststof (ook gebruikt voor drinkwaterleidingen of in woningen)
 • professionele kwaliteit - niet voor niets worden deze collectoren regelmatig gebruikt voor publieke zwembaden

Hoeveel kan u besparen?

Met een zwembadverwarming op zonne energie warmt u uw zwembadwater zo goed als kosteloos op. Het pompje voor het rondcirculeren van het zwembadwater door de buisjes van de collector is een 0,25pK - 0,5pK pompje. Dit verbruikt amper 150 - 250€ electriciteit per jaar.

Met een warmtepomp zal uw zwembadverwarming snel 1250 - 1500€ electriciteit kosten, met een gasverwarming 1750 - 2250€/jaar. Dit zijn schattingen voor een zwembad van 10 x 4 tijdens een seizoen van Mei tot September, afgedekt met een rolluik.

"Afhankelijk van het type zwembadverwarming bespaart u dus snel 1000 - 2000€ /jaar."

LEESTIP: 3 pijlers van een energiezuinig zwembad

Zijn er nadelen aan een solar zwembadverwarming?

Het meest voor de hand liggende nadeel is natuurlijk de noodzaak van zon. Echter als u bedenkt dat u toch voornamelijk zal zwemmen als het warm genoeg is buiten en liefst als het zonnig is, merken we bij onze klanten dat dit eigenlijk niet zo een groot nadeel is.

* PRIJS OFFERTE AANVRAGEN

* BRON: Blozoen zonnecollectoren

* 3 pijlers van een energiezuinig zwembad.