AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

5 tips om uw zwembad te overwinteren

5 tips om uw zwembad te overwinteren

Passief of actief zwembad overwinteren

U kan het zwembad PASSIEF overwinteren. Dit betekent concreet dat u de zwembadinstallatie UIT zet en het waterniveau laat zaken tot onder de skimmers. Dit voorkomt vorstschade aan uw skimmers.

ACTIEF overwinteren betekent dat u de zwembadinstallatie verder laat werken maar aan een lagere frequentie - 2 x 2h per dag. Zo blijft u het water filteren en behandelen. Met deze actieve overwintering start u het volgend seizoen snel uw zwembad terug op.

LEESTIP : Winternet - een perfecte bescherming van uw zwembad in de winter.

Vorstbeveiliging

Zorg voor een vorstbeveiliging. Deze beveiliging zorgt er voor dat de circulatiepomp continue zal circuleren als de temperatuur zakt onder de 5°C. Bewegend water voorkomt toevriesen van de skimmers, maar door de circulatie van het water onder de grond (altijd 9 - 13°C) "warmt" u het water ook een klein beetje op.

 

Winternet

Plaats een winternet. Dit is vervaardigd uit PP (Polypropyleen), waterdoorlatend en super licht (150g/m²). Dit zorgt er voor dat u het winternet mooi strak kan spannen. Een winternet voorkomt dat er blaren en dieren in het zwembad terecht komen tijdens de winter.

TIPS om uw zwembad te overwinteren met een winternet en overwinteringsproduct

Overwintering product

Voeg overwintering product toe aan uw zwembadwater. Overwintering product voorkomt algengroei en kalkafzetting. Voeg de helft toe bij het afsluiten, voeg de andere helft toe in Februari volgend jaar.

 

Ontkoppel uw warmtepomp

Kom hier alles te weten over de zwembad warmtepomp

Ontkoppel uw warmtepomp en kantel het toestel zodat ALLE water uit het toestel is verdwenen. Vorstschade aan een warmtepomp is een zeer kostelijke herstelling! Deze kleine handeling kan u dus heel wat geld en problemen besparen. Wanneer u passief overwinterd kan u best ook uw filterpomp leegmaken om vorstschade in de voorfilter te voorkomen.

 

* Overwintering product - Winterfit

* Verstevigd PP winternet - DEL Initial