AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Maatschappelijke zetel
Ter Plancken 28, 8720 Wakken
BE898.565.537

10 kenmerken van polypropyleen zwembaden

10 kenmerken van polypropyleen zwembaden

1. goed bestand tegen chemische producten

Polypropyleen (polypropeen) is een kunststof  die zeer goed bestand is tegen oplosmiddelen, zuren en basen. Dit zorgt voor een zeer goede bescherming tegen inwerking van chloorwater. Ook een te hoge of te lage pH waarde zal geen invloed hebben op de kwaliteit van het zwembad. Deze kunststof wordt ook gebruikt voor opslagtanks van chemische producten.

2. zeer goed bestand tegen bacteriën

Polypropyleen kunststof is zeer goed bestand tegen bacteriën. Daarom wordt deze thermoplast (word zacht bij verhitting) ook gebruikt voor bv. spuiten  en andere medische toepassingen. Een PP zwembad is bovendien naadloos en glad wat ophoping van bacteriën onmogelijk maakt.

3. harde stijve en sterke structuur

De Poolfino zwembaden in PP (polypropyleen) worden vervaardigd uit massieve platen PP. Deze massieve platen worden aan elkaar gezet met een spiegellas, een lastechniek waarbij de 2 delen worden verhit en in/aan elkaar worden versmolten. Aan de achterkant van de structuur worden verstevigingen in dwarsrichting voorzien om de structuur nog stijver te maken.

4. kleurvast zwembad

De kunststof polypropeen platen zijn in de kern gekleurd. Dus is er geen laklaag, vernislaag of andere coating voorzien. Dit zorgt voor een zeer goede kleurvastheid in tegenstelling tot bv Polyester of keramiek waar de vernislaag of toplaag regelmatig vernieuwd moet worden. Of bv in tegenstelling tot een PVC liner die door UV straling of chloorwater na verloop van tijd zal verkleuren. Een PP zwembad is verkrijgbaar in wit, zandkleur, grijs, antraciet en 3 types blauw maar is ook verkrijgbaar in alle andere mogelijke kleuren.

5.  recycleerbaar en dus milieu vriendelijk zwembad

Polypropyleen is weliswaar een petroleum product maar is perfect recycleerbaar. Deze grondstof wordt hoofdzakelijk gebruikt voor touwen, jerrycans, ea. Recyclage blijkt eenvoudig te zijn en zorgt niet voor giftige chemische dampen bij verwerking. In tegenstelling tot polyester is dit type van monobloc zwembad een heel stuk milieuvriendelijker.

6. hogere isolatiewaarde dan beton of polyester

Een monobloc zwembad vervaardigd uit polypropyleen heeft een beter isolerend vermogen dan bv beton of polyester. De Poolfino zwembaden uit 1 stuk zijn bovendien geïsoleerd onder de bodem en aan de zijkanten van de constructie.

7. ligt materiaal

Het soortelijk gewicht van PP is laag. dit betekend concreet dat u geen zware kranen nodig hebt om het zwembad op zijn plaats te zetten. De plaatsing kan dus eenvoudig en snel gebeuren. Een Polypropyleen zwembad van 8 x 3.7 x 1.5 weegt bv ongeveer 1300kg.

8. osmose ongevoelig

Het veelvuldig voorkomend probleem van osmose bij polyester zwembaden kan u met PP zwembaden niet hebben. De polypropyleen zwembaden bestaan uit 1 dik stuk materiaal die geen water doorlaat. Het is dus niet opgebouwd uit verschillende laagjes. Het probleem van blaasjes, zwarte spots, osmose of rotting kan dus bij een polypropyleen monobloc zwembad niet optreden.

9. maatwerk is mogelijk

Zoals bij beton zwembaden is het bij een PP zwembad ook mogelijk om maatwerk te leveren. In tegenstelling tot Polyester momobloc zwembaden die op een mal gemaakt worden, zijn polypropeen zwembaden maatwerk. Er zijn een aantal standaard modellen maar eigenlijk is iedere vorm of afmeting mogelijk.

10. lagere prijs dan een betonbad met liner

Een Poolfino zwembad heeft heel wat voordelen ten opzichte van een beton zwembad met een PVC liner (vb Alkorplan). Een doorslaggevend voordeel is de lagere prijs van het polypropyleen zwembad i.v.m. een betonzwembad met een liner. Terwijl een beton zwembaden van 10 x 4 met een PVC liner snel 50000€ kost zal een PP zwembad met dezelfde afmetingen snel 6000 - 7000€ goedkoper zijn.

 

WENST U EEN OFFERTE VOOR EEN PP (POLYPROPYLEEN) MONOBLOC ZWEMBAD? VRAAG HIER PRIJS.

MISSCHIEN HEBT U OOK INTERESSE IN DIT TOPIC: 10 DOORSLAGGEVENDE  VOORDELEN VAN EEN INOX ZWEMBAD

Zoekt u een betrouwbare zwembadbouwer?