AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

10 voordelen van een INOX zwembad

10 voordelen van een INOX zwembad

1. Het design van een RVS zwembad

Een INOX (ook wel RVS - roestvrij staal) zwembad is zeer strak van ontwerp. Onze INOX zwembaden hebben RECHTE HOEKEN van 90° (niet afgerond). Het doet denken aan een cleane ruimte. Het design is uniek, stijlvol en oogt modern. De smalle rand accentueert de lengte van het zwembad. Een warm houten terras geeft een mooi contrast met dit modern design. Inox word reeds voor verschillende technische toepassingen gebruikt in de industrie, grootkeukens en laboratoria. Het heeft een technische en cleane uitstraling wat het design tijdloos maak. INSPIRATIE NODIG - bekijk de foto's van een RVS zwembad

Na verloop van tijd zullen minuscule krasje een mooie "patine"  geven aan het zwembad. Dit zorgt voor een unieke schittering van de zon in het zwembad.

2. Milieuvriendelijk

Het is natuurlijk wat utopisch maar het materiaal is 100% recycleerbaar. Bij een afbraak zou u het materiaal perfect kunnen hergebruiken. De levensduur is ook veel langer dan bv Polyester of een PVC liner. Dit maak een Inox zwembad een stuk milieuvriendelijker dan conventionele zwembad concepten. Een ander milieu vriendelijk alternatief is een Polypropyleen zwembad of een Kunststof zwembad

RVS zwembaden zijn uitermate degelijk. Naast betonzwembaden is dit type zwembad vermoedelijk de meest robuuste manier van bouwen. Ons type RVS zwembad is opgebouwd vanuit een frame met 10cm Isolatie! Dit maakt het INOX bad uitermate sterk en strak en stevig.

"Bijgevolg zijn RVS swimmingpools een veelvuldig gebruikte bouwmethode voor publieke zwembaden in Hotels en Wellness centra."

3. Ecologisch & economisch

Door de weerkaatsing van de zon zorgt dit type zwembad voor een beduidend snellere natuurlijke opwarming van het zwembadwater (passieve opwarming van het zwembad). De INOX zwembaden worden standaard ook altijd geïsoleerd met een XPS isolatie materiaal. De Dit zorgt voor een ecologisch verantwoordere keuze en het is ook economischer in gebruik. U kan ook de boordsteen weglaten door de mooi afgewerkte rand. Dit is al snel een besparing van 3000 tot 7000€.

LEESTIP : kom alles te weten over ons RVS zwembad

5. Korte plaatsingstijd

Het Inox zwembad kan uit 1 stuk geplaatst worden op een verharde ondergrond maar kan ook ter plaatse gelast worden als de tuin moeilijk toegankelijk is. De plaatsing is beduidend sneller dan bv een beton zwembad. Er moet ook geen droogtijd gerespecteerd worden er is ook geen risico op lekken. Alle RVS baden worden gemaakt in een productiehal onder gecontroleerde omstandigheden. Dit zorgt voor een veel snellere realisatie dan bv een beton zwembad.

Zoekt u een betrouwbare zwembadbouwer?

6. De hygiënische keuze

Door het ultra gladde oppervlak hechten micro-organismen, bacteriën en vuil in het algemeen veel minder gemakkelijk. Dit zorgt voor een veel eenvoudiger onderhoud en verminderd verbruik van chloor. Inox word ook gebruik in andere toepassingen waar hygiëne uitermate belangrijk is zoals bv. in grootkeukens, laboratoria of brouwerijen.

7. Hoogste kwaliteit

Een Inox ( 316L) is zeer hoogwaardig kwaliteitsvol materiaal. Bovendien zal Inox niet verkleuren of afbleken, is het 100% waterdicht en bijgevolg onverslijtbaar. Inox is beter bestand tegen UV straling van de zon. Inox 316L is corrosie resistent en zal dus ook niet aangetast worden door het chloorwater. Met als gevolg is de levensduur dan ook navenant.

"Vooral  in Duitsland is dit type zwembad reeds langer een courant type van ontwerp. Maar ook de vele jaren gebruik in de industrie bevestigen de onverslijtbare kwaliteit van een RVS zwembad."

Inox heeft uitermate goede eigenschappen, lees er alles over op de website van INOX en RVS wegwijzer.

8. Vrij ontwerp

De lengte en breedte van het zwembad is volledig vrij te kiezen. Het zwembad wordt op maat gelast. De waterlijn is extreem hoog en kan tot 1 cm onder de boordsteen. Maar ook de trap, rolluiknis, enz... kunnen volledig op maat gemaakt worden. Ook ligbanken (onderwater!) borrelplaten, jetstreams en allerhande andere elementen zijn mogelijk. Er zijn ook op maat gemaakte Jacuzzi's in Inox.

9. Temperatuur tolerantie

Een RVS zwembad is temperatuur toleranter dan bv beton, kunststof zwembaden of een polyester zwembad. Er is minder risico op vorstschade en ook hogere temperaturen zijn mogelijk in een Inox zwembad.

10. Interessante prijs

De prijs - kwaliteit verhouding bij dit type van zwembaden is zeer interessant. De prijs van een RVS zwembad ligt in de prijs range van beton zwembaden. Daartegenover staat een strak design en een uitermate kwaliteitsvol product.

Wil u weten hoeveel een zwembad in de tuin eigenlijk kost? Lees het hier in onze blog : Wat kost een zwembad - UPDATE 2020

 

Bekijk ons RVS zwembad project te Waregem - Vraag prijs voor uw RVS zwembad

LEESTIP! 10 top kenmerken van polypropyleen zwembaden.