AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Maatschappelijke zetel
Ter Plancken 28, 8720 Wakken
BE898.565.537

10 voordelen van een INOX zwembad

10 voordelen van een INOX zwembad

1. Het design van een RVS zwembad

Een INOX (ook wel RVS - roestvrij staal) zwembad is zeer strak van ontwerp. Het doet denken aan een cleane ruimte. Het design is uniek, stijlvol en oogt modern. De smalle rand accentueert de lengte van het zwembad. Een warm houten terras geeft een mooi contrast met dit modern design. Inox word reeds voor verschillende technische toepassingen gebruikt in de industrie, grootkeukens en laboratoria. Het heeft een technische en cleane uitstraling wat het design tijdloos maak.

 

2. Milieuvriendelijk

Het is natuurlijk wat utopisch maar het materiaal is 100% recycleerbaar. Bij een afbraak zou u het materiaal perfect kunnen hergebruiken. De levensduur is ook veel langer dan bv Polyester of een PVC liner. Dit maak een Inox zwembad een stuk milieuvriendelijker dan conventionele zwembad concepten. Een ander milieu vriendelijk alternatief is een Polypropyleen zwembad.

 

3. Ecologisch & economisch

Door de weerkaatsing van de zon zorgt dit type zwembad voor een beduidend snellere natuurlijke opwarming van het zwembadwater (passieve opwarming van het zwembad). De INOX zwembaden worden standaard ook altijd geïsoleerd met een XPS isolatie materiaal. Dit zorgt voor een ecologisch verantwoordere keuze en het is ook economischer in gebruik. U kan ook de boordsteen weglaten door de mooi afgewerkte rand. Dit is al snel een besparing van 2000 tot 5000€.

 

5. Korte plaatsingstijd

Het Inox zwembad kan uit 1 stuk geplaatst worden op een verharde ondergrond maar kan ook ter plaatse gelast worden als de tuin moeilijk toegankelijk is. De plaatsing is beduidend sneller dan bv een beton zwembad. Er moet ook geen droogtijd gerespecteerd worden er is ook geen risico op lekken.

Zoekt u een betrouwbare zwembadbouwer?

 

6. De hygiënische keuze

Door het ultra gladde oppervlak hechten micro-organismen, bacteriën en vuil in het algemeen veel minder gemakkelijk. Dit zorgt voor een veel eenvoudiger onderhoud en verminderd verbruik van chloor. Inox word ook gebruik in andere toepassingen waar hygiëne uitermate belangrijk is zoals bv. in grootkeukens, laboratoria of brouwerijen.

 

7. Hoogste kwaliteit

Een Inox ( 316L) is zeer hoogwaardig kwaliteitsvol materiaal. Bovendien zal Inox niet verkleuren of afbleken, is het 100% waterdicht en bijgevolg onverslijtbaar. Inox is beter bestand tegen UV straling van de zon. Inox 316L is corrosie resistent en zal dus ook niet aangetast worden door het chloorwater. De levensduur is dan ook navenant. Vooral  in Duitsland is dit type zwembad reeds langer een courant type van ontwerp. Maar ook de vele jaren gebruik in de industrie bevestigen de onverslijtbare kwaliteit van een RVS zwembad.

 

8. Vrij ontwerp

De lengte en breedte van het zwembad is volledig vrij te kiezen. Het zwembad wordt op maat gelast. De waterlijn is extreem hoog en kan tot 1 cm onder de boordsteen. Maar ook de trap, rolluiknis, enz... kunnen volledig op maat gemaakt worden. Ook ligbanken (onderwater!) borrelplaten, jetstreams en allerhande andere elementen zijn mogelijk. Er zijn ook op maat gemaakte Jacuzzi's in Inox.

 

9. Temperatuur tolerantie

Een RVS zwembad is temperatuur toleranter dan bv beton of polyester zwembad. Er is minder risico op vorstschade en ook hogere temperaturen zijn mogelijk in een Inox zwembad.

 

10. Interessante prijs

De prijskwaliteit verhouding bij dit type van zwembaden is zeer interessant. De prijs van een RVS zwembad ligt in de prijs range van beton zwembaden. Daartegenover staat een strak design en een uitermate kwaliteitsvol product.

 

Bekijk ons RVS zwembad project te Waregem - Vraag prijs voor uw RVS zwembad

LEESTIP! 10 top kenmerken van polypropyleen zwembaden.