AQUATECHNO Zwembadbouw

+32 (0) 56/601013
info@aquatechno.be
Connect with LinkedIn

Aquatechno BVBA
Magazijn + bureau
Churchilllaan 8, 8790 Waregem

Blog

Bent u van plan om een zwembad te bouwen? Lees in onze blog alles over zwembaden, leuke weetjes, technische details en vele vele zeer goede tips! Met plezier geschreven, een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ook inspiratie voor uw poolhouse en allerlei andere prachtige bouwprojecten!

Een zwembad kopen, niet voor even maar voor het leven

Een privé zwembad is een investering in plezier en genot op lange termijn. Ga op zoek naar de correcte zwembadbouwer en geniet voor het leven!

Lees meer: Een zwembad kopen, niet voor even maar voor het leven

Een volautomatisch zwembad, het kan.

Een volautomatisch zwembad? Het kan! We leggen je met 5 tips uit hoe je uw zwembad kan automatiseren op een eenvoudige manier.

Lees meer: Een volautomatisch zwembad, het kan.

Het ABC van zwembad onderhoud

Het zwembad onderhoud is cruciaal het hart van het zwembad, de filterinstallatie kan u best nauwkeurig kiezen. Kom er hier alles over te weten.

Lees meer: Het ABC van zwembad onderhoud

Zwembad voor de kids! - 10 leuke redenen om er voor te gaan.

Het moet de belangrijkste reden zijn waarom onze klanten een zwembad kopen, de kinderen en kleinkinderen. In deze blog alle voordelen op een rijtje van een zwembad in de tuin.

Lees meer: Zwembad voor de kids! - 10 leuke redenen om er voor te gaan.

Voorkom vorstschade aan uw zwembad - 3 tips

Voorkom vorstschade aan uw zwembad met deze 3 tips. Enkele dagen vrieskou? Dan kan u maar beter uw voorzorgen nemen om schade aan het zwembad te voorkomen. Met onze 3 tips kan u uw zwembad goed  overwinteren.

Lees meer: Voorkom vorstschade aan uw zwembad - 3 tips

Wat kost een zwembad - update 2020

Wat kost een zwembad in de tuin anno 2020. De prijs van een zwembad in de tuin is afhankelijk van het afwerkingsniveau, de mate van automatisatie en het type zwembad dat u wenst. Ontdek hier --> wat het nu eigenlijk kost.

Lees meer: Wat kost een zwembad - update 2020

Bio zwembad - zwemmen in drinkwater

Met een bio zwembad, zwemt u in chloorarm zwembad water van quasi drinkwaterkwaliteit. Een biolpool is de meest ecologisch verantwoorde keuze, uw zwemt in natuurlijk gezuiverd water.

Lees meer: Bio zwembad - zwemmen in drinkwater

Beton zwembaden : hoe wij ze bouwen stap voor stap

Beton zwembaden - hoe we ze bouwen, stap voor stap uitgelegd. De volstorte beton kuipen worden ter plaatse gemaakt. Kom hier te weten hoe wij de kwaliteit van onze zwembaden garanderen.

Lees meer: Beton zwembaden : hoe wij ze bouwen stap voor stap

PE Kunststof zwembad - hoe we ze bouwen stap voor stap

PE Kunststof zwembad - alles stap voor stap uitgelegd, hoe wij ze bouwen. Kom te weten hoe het Polyethyleen monobloc zwembad in 10 dagen door ons gebouwd wordt. Dit type zwembad is snel en eenvoudig in de tuin geïntegreerd.

Lees meer: PE Kunststof zwembad - hoe we ze bouwen stap voor stap

Beton zwembad - verschillende afwerkingen op een rij

Een beton zwembad kan afgewerkt worden op verschillende manieren. Op deze blogpagina kan u een overzicht terugvinden van de verschillende mogelijke afwerkingen van betonnen zwembaden.

Lees meer: Beton zwembad - verschillende afwerkingen op een rij

Uw zwembad aanleggen in de winter

Een kunststof HDPE zwembad aanleggen in de winter is ontzettend interessant. Kunststof zwembaden worden voorgefabriceerd onder zeer goede gecontroleerde omstandigheden in een productiehal. Ontdek alle voordelen.

Lees meer: Uw zwembad aanleggen in de winter

Waarom een zwembad bouwen met Aquatechno

De keuze van de juiste zwembadbouwer voor de uitvoering van uw zwembad project is zo mogelijk nog belangrijker dan het type zwembad die u bouwt! Lees hier waarom u een zwembad moet bouwen met Aquatechno. Onze belangrijkste sterke punten op een rijtje.

Lees meer: Waarom een zwembad bouwen met Aquatechno

Staycation - Vakantie bij u thuis aan het zwembad

Staycation, vakantie thuis lijkt wel de nieuwe trend. Met een zwembad in de tuin, geniet u thuis met volle teugen van uw vakantie. Lees hier onze tips voor een vakantie vol fun en ontspanning.

Lees meer: Staycation - Vakantie bij u thuis aan het zwembad

Kunststof zwembad van de toekomst

Kunststof zwembad van de toekomst. De nieuwe generatie zwembaden zijn in kunststof, Polyethyleen zwembaden meer bepaald. Er zijn heel veel types monoblock zwembaden maar dit PE zwembad heeft toch veel voordelen.

Lees meer: Kunststof zwembad van de toekomst

Voorkom groen zwembadwater met HTH chloor

HTH Chloor! Wat niemand jou eerder vertelde...

Iedereen kent het fenomeen; er is een hevige regenbui en dan slaat het zwembadwater om van helder blauw naar knal groen! HTH chloor kan dit voorkomen, we delen graag ons deskundig advies en tips!

Lees meer: Voorkom groen zwembadwater met HTH chloor

De nieuwste zwembadrobot snufjes

De tijd van de oude Dolphin Diagnostic (3 kleuren - groen, geel, paars) is definitief passé! De nieuwste zwembadrobots hebben behoorlijk handige technologische snufjes die u het gebruik ervan behoorlijk vereenvoudigen. 

Lees meer: De nieuwste zwembadrobot snufjes

Nieuw cool opblaasbaar speelgoed

Nieuw cool opblaasbaar speelgoed voor in uw zwembad of voor in de zee! De tijden van een opgeblazen binnenband zijn zooo OLD SCHOOL. Tegenwoordig maak je fun met een opblaasbare flamingo, een opblaasbare reuzen eend of een eenhoorn/unicorn van #floaty waar je met 3 op kan. 

Lees meer: Nieuw cool opblaasbaar speelgoed

De strafste nieuwe zwembad warmtepompen

UPDATE 2020 - We waren in 2018 behoorlijk onder de indruk van deze straffe nieuwe zwembad warmtepompen. De evolutie ging zeer snel. Maar de prestaties van nieuwe de inverter warmtepomp voor uw zwembad zijn ronduit indrukwekkend. Ondertussen 2 jaar verden en na installatie van enkele 10 tallen warmtepompen kunnen we enkel maar vaststellen dat deze zwembadverwarming de standaard is geworden voor zwembaden.

Lees meer: De strafste nieuwe zwembad warmtepompen

Uw zwembadproject plannen - 5 tips

Met onze 5 tips kan u zorgeloos uw zwembadproject plannen. Zo geniet u in de lente van de eerste zonnestralen aan uw eigen zwembad.

Lees meer: Uw zwembadproject plannen - 5 tips

3 tips voor jouw poolparty!

Vakantie in aantocht, tijd voor een POOLPARTY. Maak er het feest van het jaar van met ons 3 super tips!

Lees meer: 3 tips voor jouw poolparty!

De 3 strafste Dolphin zwembadrobots

Ontdek de 3 strafste Dolphin zwembadrobots van de voorbije jaren. Zo ontwikkelde Dolphin/Maytronics een robot voor uw zwembad zonder kabel, een smartphone APP  en een zwemvijverrobot.

Lees meer: De 3 strafste Dolphin zwembadrobots

Bespaar, met deze duurzame zwembadverwarming.

Realiseer een serieuze kosten besparing met de duurzame zwembadverwarming van Blozoen, de meest energieefficiënte zonnecollectoren met 76% rendement! Terugverdientijd gemiddeld 5J.

Lees meer: Bespaar, met deze duurzame zwembadverwarming.

Aquafitness, the next big thing?

Aquafitness, aquaspinning fietsen op een aquatrainer - aquabike onder water in uw zwembad. Leuk, gezond en the next big thing volgens insiders.

Lees meer: Aquafitness, the next big thing?

Polypropyleen zwembad

Een polypropyleen zwembad is zowat het meest innovatieve zwembad van de laatste jaren. Kom hier te weten waarom dit monobloc zwembad de prijs voor meest innovatief product verdient.

Lees meer: Polypropyleen zwembad

10 kenmerken van kunststof zwembaden

10 top kenmerken van (PP en HDPE) kunststof zwembaden. De polypropyleen kunststof zorgt voor ongeëvenaarde kwaliteit van het zwembad.

Lees meer: 10 kenmerken van kunststof zwembaden

Zwembadbouwer - hoe een brouwer, zwembadbouwer werd

Lode T Kindt - gedreven zwembadbouwer, how did it happen? Eigenlijk was ik voorbestemd om brouwer of tuinman te worden...

Lees meer: Zwembadbouwer - hoe een brouwer, zwembadbouwer werd

Vakantie bij u thuis met een zwembad in de tuin

Vakantie bij u thuis met een zwembad in de tuin. Voor velen het ultieme luxe gevoel. Ieder moment kunnen genieten in de zon bij het zwembad in de tuin.

Lees meer: Vakantie bij u thuis met een zwembad in de tuin

Goede voornemens voor het nieuwe jaar

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens. Dit jaar ga ik genieten, sporten en investeren. U raadt het al, wij hebben een zeer goede tip voor u... Velen ontdekten reeds dit geluk!

Lees meer: Goede voornemens voor het nieuwe jaar

3 pijlers van een energiezuinig zwembad

De 3 belangrijkste pijlers van een energiezuinig zwembad. Ook een zwembad kan energiezuinig! Een luxe zwembad maar je niet blauw betalen - best beschikbare/renderende techniek.

Lees meer: 3 pijlers van een energiezuinig zwembad

Zwembad filtratietijd regeling

Onze intelligente filtratietijd regeling  zorgt voor een hygiënische zwembad water kwaliteit, de helderheid en de temperatuur. Dit alles met een zo laag mogelijk energie verbruik en eenvoudig in gebruik.

Lees meer: Zwembad filtratietijd regeling

10 voordelen van een INOX zwembad

UPDATE 2020 - Een INOX zwembad is vooral een prachtig mooi, strak en modern zwembad concept. Maar er zijn ook heel wat voordelen. De 10 doorslaggevende voordelen.

Lees meer: 10 voordelen van een INOX zwembad

5 tips om uw zwembad te overwinteren

Vorstschade aan uw zwembad installatie voorkomen en volgend jaar in 1 - 2 - 3 opstarten. Dit doe je met onze 5 handige tips om uw zwembad te overwinteren.

Lees meer: 5 tips om uw zwembad te overwinteren

Uw eigen POOLBOY? Het kan!

Is het zwembad poetsen altijd uw job? Wil je genieten in plaats van uw zwembad stofzuigen. Dan is een eigen poolboy ;-) / zwembadrobot iets voor u. Goed geïnformeerd maakt u de juiste keuze.

Lees meer: Uw eigen POOLBOY? Het kan!

Nieuwe generatie zwembad rolluik lamellen

Het zwembad rolluik is zeer functioneel, zorgt voor de veiligheid, voor het proper houden van uw zwembad en vooral ook voor de isolatie en opwarming van het zwembad. De lamellen evolueerden de laatste jaren enorm snel. Hier wat informatie over deze evolutie.

Lees meer: Nieuwe generatie zwembad rolluik lamellen

Zwembad eenvoudig en goed overwinteren

Hoe maak ik mijn zwembad winterklaar. INCLUSIEF 5 TIPS die u veel geld kunnen opleveren! Sluit uw zwembad goed af en start het volgend jaar op in 1 - 2 - 3! De passieve en actieve overwinterings methode.

Lees meer: Zwembad eenvoudig en goed overwinteren

3 goede reden om een zwembad te laten aanleggen

Tijdens een snikhete zomerdag stelde u zich vast en zeker al eens de vraag of u een zwembad zou laten aanleggen. Ieder van ons is op zoek naar plezier, ont-stress momenten of een goede investering. Hier alvast 3 goede redenen om uw zwembad te laten aanleggen.

Lees meer: 3 goede reden om een zwembad te laten aanleggen

Hagelschade aan de rolluik lamellen

Rolluiklamellen in een zwembad worden na verloop van tijd broos door het chloorwater en het zonlicht. Bij een hevige hagelbui is  er dan vrij snel beschadiging. Tips om schade te verzekeren en de verschillende mogelijkheden om uw beschadigde lamellen te vervangen. Geperforeerde lamellen zijn onveilig vervang ze zo snel mogelijk.

Lees meer: Hagelschade aan de rolluik lamellen

De kracht van een betrouwbare zwembad aannemer voor de (tuin) architect

Als architect of tuinarchitect wil u samenwerken met de beste aannemers om zo het vertrouwen die de klant u schenkt niet te beschamen. Alle voordelen opgesomd zullen U er van overtuigen dat een samenwerking met een gespecialiseerde zwembadbouwer een schitterend resultaat kan opleveren.

Lees meer: De kracht van een betrouwbare zwembad aannemer voor de (tuin) architect

Kristal helder zwembad water

Hoe maak ik van mijn zwembadwater kristal helder zwembad water. De circullatie, filtratie, zwembad  waterbehandeling, afdekking en de dosering van flocculant zorgen voor een top zwembad water kwaliteit.

Lees meer: Kristal helder zwembad water

5 tips voor de aanleg van uw zwembad

Oriëntatie, vorm, afwerking, budget en onderhoud van uw zwembad worden in deze 5 onmisbare tips uitgelicht. Wanneer u er aan denkt om uw zwembad te bouwen kan u deze 5 puntjes best vooraf in overweging nemen. 

Lees meer: 5 tips voor de aanleg van uw zwembad

Investering - vastgoed waarde zwembad

De waarde van uw vastgoed opkrikken met de investering in een zwembad. Het kan! Een zwembad genereert een behoorlijke meerwaarde voor uw vastgoed van enkele duizenden euro.

Lees meer: Investering - vastgoed waarde zwembad

Wat kost een zwembad?

Veel mensen stellen ons de vraag "wat kost een zwembad". Dit is een vrij ongenuanceerde vraag natuurlijk. Algemeen kunnen we stellen dat inbouw zwembaden tussen de 30000€ excl. tot boven de 120000€ excl. kosten. Er zijn dusdanig veel afwerkingsmogelijkheden en opties beschikbaar dat bij het realiseren van uw zwembad, het niet zozeer de vraag is wat het kost maar wat u er wenst aan te spenderen.

Lees meer: Wat kost een zwembad?